Bapa reda anak meninggal dunia dipercayai sesak nafas

LocalFamily & Parenting
20 Oct 2026 • 6:06 PM MYT
Media Selangor
Media Selangor

Berita dan isu semasa, inklusif untuk semua.

Bapa reda anak meninggal dunia dipercayai sesak nafas

SHAH ALAM, 20 OKT: Seorang bapa tidak menyangka anak perempuannya yang dihantar ke sekolah seperti biasa, semalam, pergi buat selama-lamanya selepas dipercayai mengalami sesak nafas akibat saluran pernafasan tersumbat.

Bapa mangsa berkata beliau bergegas ke sekolah selepas dimaklumkan anaknya mengalami masalah pernafasan.

Beliau berkata, sebaik tiba di sekolah, anaknya ditemui terbaring di koridor tingkat dua dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Katanya, beliau cuba memberikan bantuan termasuk melakukan resusitasi kardiopulmonari (CPR), namun anaknya tidak memberikan sebarang tindak balas.

"Lebih kurang 15 minit kemudian, ambulans tiba. Ketika itu, keadaan anak saya sudah tidak menunjukkan sebarang tindak balas," katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Dengkil di sini hari ini, lapor Harian Metro.

Dalam kejadian semalam, mangsa diberikan bantuan awal pernafasan sebelum dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan lanjut, namun disahkan meninggal dunia di hospital berkenaan.

Bedah siasat dilakukan di Hospital Putrajaya pada jam 8 pagi tadi dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR).

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved