“Besar betul” – Ikan Paus Muncul Di Perairan Pulau Redang Buat Orang Ramai Teruja

Entertainment
15 Sep 2024 • 1:01 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Negara kita dikelilingi dengan lautan dari setiap sudut. Di sebelah pantai barat, kita ada Selat Melaka dan di sebelah pantai timur ada Laut China Selatan. Begitu juga di Malaysia barat, Sabah dan Sarawak dikelilingi lautan.

Cakap pasal lauatan ni sudah pastinya ada hidupan yang bermain-main diperairan kita. Pernah dulu ada yang nampak ikan lumba-lumba atau dolphin di Pulau Pinang. Ada juga yang nampak whale shark di Sabah dan pulau-pulau di pantai timur Semenanjung Malaysia.

Terkini, ada satu video yang mendapat perhatian orang ramai apabila seekor ikan paus dilihat timbul di perairan Pulau Redang. Walau bagaimanapun, spesis paus yang dilihat itu tidak dapat dikenalpasti berikutan kualiti video rakaman yang kurang memuaskan. Tapi memang nampak lah ikan paus tu timbul.

Korang tengok video @11Terengganu dibawah.

Mungkin susah untuk korang tengok ikan paus dalam video ni. Untuk memudahkan korang, min ada screenshot dari video ni. Min siap rotate tau bagi korang senang tengok.

image is not available

image is not available

 

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved