India Dijangka Mengehadkan Import Masuk Tablet, Dan Komputer Dalam Usaha Meningkatkan Pengeluaran Domestik

TechnologyDigital
19 Oct 2024 • 12:07 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

India dilaporkan akan melakukan perubahan pada beberapa perkara bagaimana import peranti dibenarkan – termasuk mengehadkan jumlah komputer riba, tablet dan desktop yang dibenarkan ke negara berkenaan, bermula Januari. Dengan mengehadkan import masuk, India menyasarkan ia akan menyumbang kepada peningkatan pengeluaran domestik di negara tersebut.

image is not available

Kerajaan India dijangka memulakan sesi libat urus seawal minggu hadapan, dan mungkin mengimplementasikan langkah ini pada awal 2025 kelak.

Pada hari ini, sekitaer dua per tiga permintaan komputer riba di India dipenuhi melalui import, dan antara jenama popular di negara tersebut adalah HP, Dell, Apple, Lenovo dan Samsung. Dengan perkembangan ini, mungkin kita akan melihat India mengumumkan pelbagai kriteria dan had import komputer dan tablet ke negara tersebut dalam masa terdekat ini.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved