
BEAUFORT: Bahagian jalan di Kampung Batu 60 yang mengalami mendapan sepanjang kira-kira 50 meter akan dinaikkan.
Perkara ini didedahkan oleh Ahli Parlimen (MP) Beaufort Datuk Siti Aminah Aching, yang menegaskan keperluan mendesak untuk menangani isu ini bagi memastikan pergerakan penduduk berjalan lancar.
AdvertisementBeliau berkata, dalam perbincangan dengan jurutera dari Jabatan Kerja Raya (JKR) dan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) negeri, dua cadangan telah dikemukakan bagi menyelesaikan masalah itu: sama ada menaikkan paras jalan atau membina sebuah jambatan.
Selepas berbincang dengan penduduk kampung, katanya, mereka bersetuju agar jalan itu dinaikkan dengan sistem perparitan yang baik bagi mengelakkan kejadian banjir berulang, terutamanya apabila hujan berterusan selama dua hingga tiga jam.




