Lelaki nyaris maut, ditembak ketika ambil anak dari sekolah

LocalPolitics
2 Jul 2025 • 9:56 AM MYT
The Reporter
The Reporter

Malay site offers reporting updates and viral community news from Malaysia

Seorang lelaki nyaris maut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya ditembak dari jarak dekat oleh individu tidak dikenali berhampiran sebuah sekolah rendah, petang Selasa.

Insiden di Sungai Nyiur, Butterworth itu berlaku ketika mangsa berusia lingkungan 40-an dalam perjalanan untuk mengambil anaknya pulang dari sekolah.

Menerusi laporan Sinar Harian, dua lelaki telah menghampiri kenderaan mangsa sebelum melepaskan tembakan ke arah cermin sisi bahagian pemandu.

Mangsa bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan.

Beberapa gambar dan video turut tular di media sosial. Berdasarkan gambar yang dimuat naik oleh orang ramai, beberapa das tembakan kelihatan di bahagian cermin pemandu kenderaan tersebut.

Motif kejadian masih belum diketahui dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved