
Setelah menjadi teka-teki selama hampir sebulan, akhirnya persoalan peminat bola sepak tanah air mengenai hukuman ke atas Selangor FC akibat enggan menghadirkan diri dalam perlawanan Sumbangsih menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) pada 10 Mei lalu terjawab juga.
Liga Bolasepak Malaysia (MFL) dalam satu kenyataan pada Selasa berkata, Ahli Lembaga Pengarahnya secara sebulat suara memutuskan agar pasukan bimbingan Nidzam Jamil itu dikenakan denda sebanyak RM100,000.
Ia berkata, denda tersebut akan disumbangkan kepada badan kebajikan yang akan diputuskan pada satu tarikh kemudian.
Tidak cukup dengan itu, Selangor FC juga akan dikenakan pemotongan tiga mata, manakala pampasan kerugian akan ditanggung secara bersama antara Selangor FC dan JDT.
“MFL akan mengumpul maklumat dan kos yang dikemukakan oleh JDT dan Sekretariat MFL sebelum diserahkan kepada Selangor FC untuk semakan dan perbincangan selanjutnya,” katanya lagi.
BERITA TRENDING: Faisal Halim Disimbah Cecair Dipercayai Asid, Muka & Kepala Cedera
BERITA TRENDING: Terkini: Selangor FC Ambil Keputusan Tak Hadir Piala Sumbangsih 2024
BERITA TRENDING: Faisal Halim Tidak Mahu Terus Menyorok, Mohon Doa Cepat Sembuh - “Saya Nak Jalani Kehidupan Seperti Manusia Lain”
BERITA TRENDING: Faisal Halim Perlu Diberi Bantuan Psikososial – “Beliau Perlu Terima Rawatan Menghadapi Trauma & Kena Ada Kumpulan Sokongan Yang Baik”
Sumber: Awani


