Longkang Runtuh Menyebabkan Satu Lubang Besar Terbentuk Di Kampung Kerinchi

27 Aug 2024 • 4:12 PM MYT
Rileklah
Rileklah

Lifestyle & travel news. Malaysian-style travel, tips, food, hotel and more!

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengambil maklum mengenai longkang runtuh di Jalan Pantai Permai, Kampung Kerinchi.

Kerja-kerja awalan seperti pemasangan tali keselamatan, water barrier dan kon telah dilakukan di kawasan kejadian pada 26 Ogos 2024 jam 10 malam.

Satu lubang besar terbentuk ekoran daripada insiden longkang runtuh di Jalan Pantai Permai, Kampung Kerinchi.

Kejadian yang berlaku pada malam tadi itu dikongsikan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur menerusi hantaran di Facebook. Susulan itu, kerja-kerja awalan telah dilakukan oleh pihak mereka.

image is not available

image is not available

“Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) mengambil maklum mengenai longkang runtuh di Jalan Pantai Permai, Kampung Kerinchi.

“Kerja-kerja awalan seperti pemasangan tali keselamatan, water barrier dan kon telah dilakukan di kawasan kejadian pada 26 Ogos 2024 jam 10 malam,” katanya.

Menerusi gambar-gambar yang dikongsikan, insiden berkenaan tidak menyebabkan kerosakan kenderaan yang diparkir di tepi jalan berhampiran.

Semoga segala usaha pihak berkuasa dalam menguruskan insiden ini dipermudahkan

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved