MPFL: Jika ada rezeki Selangor juara tahun ini -- Kapten Selangor

28 Oct 2026 • 12:00 AM MYT
Stadium Astro
Stadium Astro

The latest sports results, news, match highlights, schedules and more

MPFL: Jika ada rezeki Selangor juara tahun ini -- Kapten Selangor

Kapten futsal Selangor, Khairul Effendy Mohd Bahrin, memberikan jaminan pasukannya akan berjuang habis-habisan demi memastikan gelaran kejuaraan Liga Futsal Premier Malaysia (MPFL) 2026 menjadi milik mereka.

Sedar tugas berat menanti, tonggak berpengalaman yang mesra disapa Ayon itu bagaimanapun percaya skuad Gergasi Merah sudah melupakan kekalahan 3-4 kepada Pahang Rangers dalam perlawanan final pertama sabtu lalu, sebaliknya fokus bagi merealisasikan misi wajib menang sekali gus mengheret perlawanan ke masa tambahan mahupun penentuan sepakan penalti.

kapten futsal kebangsaan itu turut berharap kehadiran penuh penyokong setia The Red Giants di Kompleks Belia Dan Sukan Selangor Shah Alam pada 31 Oktober ini mampu menjadi tonik tambahan buat skuad kendalian Edgar Baldasso untuk melangkah keluar selaku juara edisi 2026.

"Beraksi final kedua ini di laman sendiri jadi ada kelebihan buat kami, sebelum ini kekalahan itu beri impak besar buat pasukan tetapi ini perlawanan ada menang ada kalah.

"Alhamdulilah kami tewas final pertama dan untuk final kedua nanti kami akan lebih berjaga-jaga, dan tak pandang mudah.

"Kami sudah bersedia untuk ke masa tambahan jika menang, jika masih seri kami bersedia untuk penalti. Saya harapan penyokong hadir berikan sokongan, kami akan berikan yang terbaik dan jika ada rezeki Selangor akan juara tahun ini." katanya.
 

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved