
Kota Kinabalu: Pasukan bola sepak lelaki Kota Kinabalu berazam untuk merangkul kejuaraan pada Sukan Sabah (Saga) ke-10 yang akan berlangsung di sini pada Disember.
Pengurus pasukan Lokman Sunggim berkata pada Isnin bahawa sebagai tuan rumah kali ini mereka akan cuba mengumpulkan pasukan yang sangat kuat dan akan memberikan yang terbaik untuk merangkul kejuaraan.
Menurut beliau, satu percubaan pemilihan yang dikendalikan jurulatih pasukan Roslan Wasli diadakan pada hujung minggu lalu di padang bola sepak Jabatan Penjara dengan kehadiran lebih 100 pemain.
“Ketika ini, kami dalam proses memilih pemain yang betul dan persiapan akan bermula sebaik senarai pemain dimuktamadkan oleh jurulatih.
SPONSORED CONTENT Over 20 units booked at The Horizon’s grand launch Kota Kinabalu: The grand launch of The Horizon at Damai saw a good response with more than 20 condominium units booked, Sunday. Read more “Kehadiran begitu ramai pemain dari sekitar Kota Kinabalu amat memberangsangkan dan ini sudah tentu membantu jurulatih mengenal pasti pemain yang berkualiti,” katanya.
Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada Persatuan Bola Sepak Kota Kinabalu (Safa Bandaraya) atas sokongan dan kepercayaan mereka terhadap pengurusan dan kakitangan kejurulatihan pasukan itu.
Sementara itu, turut hadir pada percubaan itu ialah Timbalan Presiden II Safa Bandaraya merangkap ketua jurulatih Matasan Ahmad dan Naib Presiden Juraidah Abdul Rahim.
* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.
* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.


