Pelanggan Twitter Blue Tidak Perlu Mengesahkan Identiti Untuk Mendapat Logo “Verified”

TechnologyDigital
9 Nov 2022 • 9:35 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Selepas Elon Musk mengumumkan logo calit biru “Verified” akan diberikan kepada semua pelanggan Twitter Blue, ramai menyangka pengesahan identiti akan dilakukan. Ini ialah prosedur yang digunakan sebelum ini untuk setiap akaun yang disahkan. Namun begitu pagi ini Esther Crawford yang merupakan pengarah pengurusan produk Twitter mengatakan ia tidak akan dilakukan.

Logo calit biru ini akan diberikan kepada semua pelanggan yang membayar $8 sebulan. Ini mengesahkan laporan sebelum ini yang mengatakan salinan kad pengenalan tidak perlu diberikan. Dengan jumlah pengguna yang ingin menggunakan Blue meningkat serta jumlah kakitangan telah dikurangkan Twitter tidak mempunyai kapasiti untuk mengesahkan identiti sebenar pengguna dengan pantas.

Isunya di sini ialah pengesahan identiti adalah antara sebab mengapa calit biru pada akaun adalah penting bagi mengelakkan penipuan. Jika semua pengguna boleh mendapatkannya tanpa pengesahan, isu penipuan pastinya akan meningkat selepas ini.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved