
Kota Kinabalu: Naib Presiden Parti Warisan Datuk Junz Wong berkata tarikh akhir September untuk pengosongan bagi kira-kira 107 keluarga yang tinggal di flat kos rendah Tanjung Aru, yang akan dirobohkan tidak lama lagi, harus dilanjutkan.
Beliau berkata Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan negeri (KKTP) Datuk Seri Dr Joachim Gunsalam baru-baru ini memberitahunya tarikh itu pada September dan bukannya bulan ini.
“Bekas Menteri KKTP (Datuk Seri Masidi Manjun) berkata ia tidak selamat untuk didiami jadi kami menuntut ujian teras struktur itu.
“Selepas dua tahun mereka kata ia sudah dilakukan tetapi laporan itu tidak pernah diterbitkan. Itulah sebabnya kami merasakan flat ini masih selamat dan boleh dibaiki.


