“SUDAH CUKUP” – Ali Puteh Syukur Berjaya Kumpul RM75k Buat Bayar Hutang

Entertainment
15 Feb 2024 • 5:04 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Pelawak Ali Puteh hari ini memaklumkan bahawa dia akhirnya sudah berjaya mengumpulkan wang berjumlah RM75,000.

Jumlah wang tersebut dipercayai digunakan untuk membayar tuntutan saman yang dibuat oleh kakak iparnya yang juga balu kepada Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali.

Ali yang juga berniaga sambal menulis perkara tersebut di akaun TikTok miliknya. Dia mengucapkan terima kasih kepada semua rakyat Malaysia yang mendoakan urusannya dipermudahkan.

image is not available

“Alhamdulillah terima kasih yang membeli barangan saya. Terima kasih mendoakan saya dan keluarga.

“Moga Allah membalas jasa baik anda semua. Sudah cukup RM75,000,” tulisnya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen turut tumpang gembira dan bersyukur atas kejayaan pemilik nama Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan selepas berusaha gigih bagi mengumpul wang tersebut.

Terdahulu, selain menjual sambal, Ali juga menjual barangan peribadinya termasuk trofi-trofi kemenangan semasa menyertai program realiti lawak selain beberapa buah motor serta sebuah kereta.

image is not available

Sebelum ini, Ali diperintahkan untuk membayar ganti rugi berjumlah RM60,000 kepada Nor Hidayah kerana memfitnah melalui platform Instagram beberapa tahun lalu. Sepanjang tempoh itu, berlaku beberapa konflik antaranya dengan Nor Hidayah.

Alhamdulillah, yang penting, ‘tutup buka lama, buka buku baharu’…

Sumber: TikTok

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.