TikToker Dikecam Cari Katering Untuk 200 Orang Bagi Sponsor Majlis Sendiri, Dakwa Konon Nak Buat Review

Entertainment
21 Oct 2024 • 6:03 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Baru-baru ini tular mengenai seorang pempengaruh yang meminta mana-mana peniaga katering untuk menaja dirinya untuk sebuah majlis yang bakal dijalankan dan akan ‘dibayar’ dengan review.

Menurut pempengaruh itu, dia mendakwa mahu memberikan marketing secara percuma dan membantu peniaga yang tiada bajet untuk membuat pemasaran. Dalam pada itu, wanita tersebut juga ada menetapkan syarat.

“Yang mana ikhlas nak sponsor tu, pertama bersih, yang kedua sedap, walaupun menu biasa-biasa, boleh komen nanti saya pilih.”

“Untuk korang yang sponsor sebarang pencuci mulut, kek, saya akan bantu perniagaan korang untuk promote, saya akan update dekat semua platform saya dan saya takkan padam.”

image is not available image is not available

Video yang tular itu telah mengundang pertikaian ramai netizen dengan melabelkan bahawa TikToker tersebut seolah-olah mahukan makanan percuma.

image is not available image is not available image is not available image is not available image is not available image is not available

Ramai juga yang bagi cadangan supaya buat je food testing dan idea yang jauh lebih jimat dan bernas. Apa pendapat anda?

Sumber : X

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.