Agong, Permaisuri zahir ucapan Selamat Hari Bapa

18 Jun 2023 • 11:41 AM MYT
The Sun Daily
The Sun Daily

For the latest news and features from Malaysia and the rest of the world.

image is not available

KUALA LUMPUR: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini menzahirkan ucapan Selamat Hari Bapa kepada semua insan yang bergelar bapa.

Turut menzahirkan ucapan ialah Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, menurut catatan Facebook Istana Negara hari ini.

“Terima kasih Ayah,” menurut poster yang turut menampilkan gambar Seri Paduka Baginda berdua serta keluarga dalam hantaran itu.

Hari Bapa disambut pada Ahad minggu ketiga bulan Jun setiap tahun bagi menghargai peranan, jasa dan pengorbanan seorang ayah yang menjadi pelindung keluarga.

Terima Kasih Ayah diangkat sebagai tema pada sambutan yang jatuh pada 18 Jun tahun ini bagi menghargai peranan ayah sebagai ketua keluarga yang menjadi suri teladan kepada anak-anak. - Bernama