Diana Danielle Tak Halang Farid Kamil Jumpa Anak-Anak - "Keadaan Sudah Cukup Sukar, Jangan Sukarkan Lagi"

24 Mar 2025 • 12:25 PM MYT
Gempak
Gempak

Portal Hiburan No.1 Malaysia!

image is not available

Pelakon, Diana Danielle enggan menjadikan perceraiannya sebagai batu penghalang untuk anak-anak bertemu bapa mereka, Farid Kamil. 
 

Mohon letak keutamaan pada anak-anak


Sebagai ibu bapa, Diana atau nama sebenarnya Diana Danielle Danny Beeson, 34, berharap agar Farid juga dapat memainkan peranan serta tanggungjawab penting selain meletakkan keutamaan kepada dua anak mereka. 

“Walaupun sudah berpisah, saya tak rela menjaga anak seorang diri. Saya juga tak pernah merancang untuk menyimpan anak hanya untuk diri sendiri atau menyusahkan pihak bekas suami.

“Anak-anak perlukan ibu dan ayah. Jadi, kami cuba memudahkan urusan mereka. Keadaan sudah cukup sukar, jadi jangan kita terus menyukarkan lagi,”katanya kepada Gempak.


Diana berkata demikian ketika ditemui di perkarangan Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada Isnin. 


 

Tak halang Farid bertemu anak-anak


Selain itu, Diana turut berkata, dia juga tidak menghalang bekas suaminya itu bertemu dengan anak-anak pada bila-bila masa mengikut kesesuaian waktu.

“Alhamdulillah, anak-anak setakat ini mereka tidak menunjukkan apa-apa keadaan yang membimbangkan. 

“Tiada sekatan dalam perhubungan, baik dari segi talian mahupun perjumpaan. Bila-bila masa saja boleh bertemu.


“Semoga hubungan ini terus erat demi anak-anak,” jelasnya.


 

Tiada masalah mengenai penjagaan anak-anak

Dalam pada itu, Farid ketika ditanya mengenai penjagaan anak-anak, dia berkata perkara tersebut tiada masalah memandangkan segalanya telah dipersetujui pihak Diana. 

“Berkaitan anak anak, tiada masalah kerana seperti yang dipersertujui, pihak ibu akan menjaga anak-anak dan Alhamdulillah sampai sekarang kita tiada apa apa masalah. 


“Saya harap perkara tersebut akan berkekalan insya-Allah,”katanya. 


ARTIKEL BERKAITAN:



Konflik rumah tangga antara Farid Kamil dan Diana Danielle akhirnya menemui titik noktah apabila pasangan selebriti popular itu disahkan telah bercerai talak satu pada pagi tadi. 



Lafaz cerai itu telah dilakukan Farid atau Farid Kamil Zahari, 43, terhadap Diana di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan di hadapan Hakim Syarie, Abdul Fattah Kamaruddin.