Jambatan Sungai Johor Selamat Dilalui Selepas Kapal Hanyut Langgar Struktur

2 Sep 2026 • 10:59 PM MYT
Siakap Keli
Siakap Keli

We’re a fast growing company with over 20 million page views per month.

Jambatan Sungai Johor Selamat Dilalui Selepas Kapal Hanyut Langgar Struktur

KOTA TINGGI, 2 Sept (Bernama) --Jambatan Sungai Johor di Telok Sengat di sini selamat dilalui semua pengguna jalan raya, menurut Senai-Desaru Expressway Berhad (SDEB).

SDEB dalam kenyataan memaklumkan pihaknya mengambil tindakan segera dengan menjalankan pemeriksaan dan penilaian terhadap keadaan struktur jambatan itu susulan insiden sebuah kapal hanyut dan melanggar struktur jambatan berkenaan kira-kira 2.30 petang tadi.

"Hasil pemeriksaan oleh pasukan teknikal mendapati struktur jambatan berada dalam keadaan selamat dan boleh dilalui seperti biasa. Kapal terbabit juga telah dialihkan pada 3.16 petang tadi," menurut kenyataan itu.

SDEB memaklumkan pihaknya sentiasa memberi keutamaan terhadap aspek keselamatan dan akan terus memantau keadaan struktur jambatan berkenaan dari semasa ke semasa bagi menjamin keselamatan pengguna lebuh raya.

Baca juga:

"Bagaimanapun, pengguna dinasihatkan supaya sentiasa mematuhi peraturan jalan raya dan mengikuti sebarang arahan keselamatan yang dikeluarkan dari semasa ke semasa," menurut kenyataan itu.

Terdahulu, beberapa foto kejadian itu tular di laman Facebook, dengan dakwaan jambatan berkenaan tidak selamat dilalui dan ditutup sementara, sehingga menimbulkan keresahan dalam kalangan pengguna lebuh raya berkenaan.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved