Kakitangan Hospital Kemaman mati lemas di Air Terjun Chemerong

LocalHealth & Fitness
2 Oct 2026 • 7:30 PM MYT
Kosmo Online
Kosmo Online

Hub berita berintegriti dan sensasi dalam dan luar negara.

Image from: Kakitangan Hospital Kemaman mati lemas di Air Terjun Chemerong

DUNGUN – Kegirangan tujuh rakan beriadah bertukar tragedi apabila salah seorang daripada mereka maut akibat lemas di Air Terjun Chemerong, Hulu Dungun, di sini, hari ini.

Mayat Mohd. Ikmal Awid, 25, yang merupakan Penolong Pegawai Perubatan Hospital Kemaman ditemui di dasar air terjun itu pada pukul 12 tengah hari.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Bandar Al Muktafi Billah Shah, Kama Suhaimi Abdullah berkata, sewaktu kejadian, mangsa dan seorang rakannya yang sedang mandi dikatakan tiba-tiba dibawa arus deras pada pukul 11.45 pagi.

“Rakannya sempat ditarik dan diselamatkan namun mangsa (Mohd. Ikmal) terus dibawa arus sehingga menghilang.

“Rakan-rakannya telah melakukan selaman di sekitar lokasi kejadian sebelum menjumpai jasad mangsa di dalam dasar yang sedalam lebih tiga meter,” katanya di sini hari ini.

Kama Suhaimi berkata, pegawai perubatan yang tiba di lokasi kejadian tidak lama kemudian mengesahkan Mohd. Ikmal yang berasal dari Kota Belud, Sabah sudah meninggal dunia.

Beliau berkata, mayat kakitangan Hospital Kemaman tersebut telah diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

“Mayat mangsa telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Dungun di sini bedah siasatan,” katanya. – KOSMO! ONLINE

The post Kakitangan Hospital Kemaman mati lemas di Air Terjun Chemerong appeared first on Kosmo Online.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved