“Macam Mana Orang Boleh Kencing, ‘Wipe’ Pakai Tisu Sahaja?” – Mekyun

3 Jun 2026 • 4:16 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

Pempengaruh media sosial, Mekyun meluahkan rasa hairan terhadap segelintir individu yang membuang air kecil atau besar tanpa menggunakan air untuk membersihkan diri.

Menerusi hantaran di Threads, Mekyun atau nama sebenarnya Wee Yun Nee, 29, berkata dia tertanya-tanya sama ada mereka yang hanya menggunakan tisu selepas membuang air benar-benar berasa selesa dengan cara tersebut.

Advertisement

mekyunn

“Mekyun curious sampai sekarang, macam mana orang boleh kencing atau poo poo tanpa guna air?”

“Tak rasa macam kurang selesa ke kalau wipe guna tisu sahaja?”

Menurut Mekyun, dia yang sudah terbiasa menggunakan air sejak kecil akan berasa kurang selesa sekiranya tandas awam tidak menyediakan kemudahan air atau bidet.

Disebabkan itu, Mekyun berkata dia akan sentiasa bersedia dengan membawa botol berisi air ketika melancong ke destinasi yang tidak menyediakan kemudahan tersebut.

“Kalau travel ke mana-mana yang tak ada bidet, saya akan standby botol air kosong. Saya tak boleh kalau toilet tak ada air atau bidet.” ujarnya lagi.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

perkampungan bunian2026-06-03 14:19:58

Dikritik Kufur Nikmat Oleh Mufti, Usahawan Anjur Hari Jadi Tema Bunian Beri Keterangan Di JAHEIK

The post “Macam Mana Orang Boleh Kencing, ‘Wipe’ Pakai Tisu Sahaja?” – Mekyun first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved