Mayat dalam beg pakaian: Cap jari mangsa dihantar, kenal pasti identiti

16 Aug 2026 • 4:01 PM MYT
Kosmo Online
Kosmo Online

Hub berita berintegriti dan sensasi dalam dan luar negara.

Image from: Mayat dalam beg pakaian: Cap jari mangsa dihantar, kenal pasti identiti

KUALA KANGSAR – Polis akan menghantar sampel cap jari wanita yang mayatnya ditemukan dalam sebuah beg pakaian di Sungai Perak berhampiran Jeti Dataran Lembah di sini, Jumaat lalu lalu, untuk semakan bagi mengenal pasti identitinya.

Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Asisten Komisioner Heisham Harun berkata, setakat ini identiti wanita berkenaan masih belum dikenal pasti kerana tiada dokumen pengenalan diri ditemui bersama mayat.

“(Sama ada warga asing atau rakyat tempatan) belum dapat dipastikan lagi.

“Bagaimanapun, kita akan hantar cap jari mangsa untuk semakan bagi mengenal pasti identitinya,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, Heisham berkata, mangsa dipercayai telah meninggal dunia lebih sehari berdasarkan keadaan fizikalnya ketika ditemukan.

Katanya, setakat ini siasatan juga belum menemui sebarang petunjuk baharu yang boleh membantu mengenal pasti mangsa atau mengesan suspek terlibat.

“Tiada petunjuk baharu dan laporan orang hilang yang boleh dikaitkan dengan penemuan mayat mangsa setakat ini,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan mayat seorang wanita ditemukan disumbat dalam sebuah beg pakaian yang dibalut dengan pembungkus plastik di Sungai Perak pada Jumaat lalu.

Beg pakaian yang telah koyak itu ditemukan oleh seorang pemandu bot tambang susulan keadaan paras air sungai yang cetek.

Siasatan awal mendapati mangsa dipercayai berusia lingkungan 30-an dan meninggal dunia akibat dibunuh.

Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. – KOSMO! ONLINE

The post Mayat dalam beg pakaian: Cap jari mangsa dihantar, kenal pasti identiti appeared first on Kosmo Digital.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved