Pemandu forklift maut terjatuh ke dalam longkang

14 Feb 2025 • 6:32 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Anggota bomba mengangkat mangsa setelah terjatuh ke dalam longkang.

KLUANG - Seorang lelaki maut apabila forklift yang dipandu terjatuh ke dalam longkang di Taman Berlian Biru, di sini, pada petang Jumaat.

Ketua Balai Penolong Penguasa Bomba PPgB, Mohd Fauzi Mohd Nor berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian tersebut sekitar jam 1.50 petang.

"Seramai lapan anggota diketuai Pegawai Bomba Kanan (PBK) II, Shamsul Amri Shahab bersama sebuah jentera FRT dan kenderaan EMRS dikejarkan ke lokasi kejadian.

"Sebaik tiba dilokasi didapati benar kejadian seorang lelaki yang dikenali sebagai Arifin Jujok, 47, telah terjatuh ke dalam longkang sedalam kira-kira tiga meter bersama sebuah kenderaan forklift.

"Anggota Pasukan Keluaran Operasi (PKO) bertindak mengeluarkan mangsa dari dalam parit menggunakan pengusung," katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.

Mengulas lanjut, beliau memaklumkan, mangsa yang juga seorang lelaki warga tempatan itu bagaimana pun disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Ujarnya, mayat mangsa kemudiannya diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved