
Kota Kinabalu: Gabungan Rakyat Sabah (GRS) akan menggerakkan jenteranya di semua kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) bagi mengesan golongan miskin dan miskin tegar untuk memastikan penerima yang layak tidak tercicir daripada menerima manfat Program Sentuhan Kasih Rakyat (Syukur) 2025.
Setiausaha Eksekutif GRS Datuk Mohd Razali Mohd Razi berkata senarai nama yang dikumpul akan diserahkan kepada Sekretariat Sabah Maju Jaya (SMJ) yang dipertanggungjawabkan untuk menyelaras pelaksanaan program ini.
Advertisement (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});“Mekanisme pelaksanaan Program Syukur diluluskan oleh Kabinet Negeri dan Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor pada Rabu lalu mengarahkan pelaksanaan bantuan program ini dengan serta merta.
“Di bawah program ini, ketua isi rumah miskin dan miskin tegar di Sabah akan menerima bantuan bulanan sebanyak RM300, yang akan dilaksanakan secara berperingkat setiap suku tahun,” katanya dalam kenyataan, pada Ahad.
SPONSORED CONTENT How Spritzer’s silica rich natural mineral water makes your skin healthier When it comes to skincare, the first thought on our minds would be beauty products such as serums, creams, and masks. However, beauty experts and even researchers have stated that drinking more water can be just as crucial for your skin's health. Read more Syukur merupakan antara inisiatif Kerajaan Negeri untuk meringankan beban sara hidup rakyat dan tambahan kepada program bantuan tunai yang dilaksanakan oleh Kerajaan Persekutuan melalui Sumbangan Tunai Rahmah (STR) dan Sumbangan Asas Rahmah (Sara).



![[VIDEO] 'Sumbangan ini cukup besar buat kami'](https://cdn.newswav.com/img/topic/lifestyle.jpeg)