“Dia Dah Baligh, Tahu Apa Baik & Tidak” – Anak Pilih Tidak Lagi Bertudung, Nora Ariffin Sudah Nasihat & Hormat Keputusan

EntertainmentLifestyle
1 Oct 2025 • 3:46 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Sedia maklum, tindakan anak penyanyi hebat, Datuk Nora Ariffin iaitu Dahlia memilih membuka tudung telah pun mendatangkan rasa kurang senang di kalangan warganet.

“Dia dah baligh pun, tahu apa baik dan tidak”

Sebagai ibu, Nora memberitahu dirinya hanya mampu memberikan nasihat dengan cara baik kepada Dahlia serta menghormati keputusan anaknya itu.

Dia dah baligh pun, tahu apa yang baik dan tidak. Kita nasihat, tapi keputusan kepada dia. Saya yakin sebagai anak ada ilmu agama, satu masa nanti dia nampak jalan yang terbaik itu.

image is not available

Tak baca kecaman netizen

Dalam pada masa yang sama, penyanyi tersebut berkata dirinya dan keluarga tidak memberi perhatian serius terhadap kecaman yang dilontarkan oleh warganet susulan keputusan Dahlia.

Kami memang kurang baca komen, baca sikit sahaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DATUK NORA ARIFFIN (@itsnoraariffin)

Tambahannya lagi, sebagai ibu, Nora mendoakan anak perempuannya serta menasihati dengan cara yang baik.

Sekadar info, Dahlia sebelum ini membuat ramai terkejut susulan tampil di satu anugerah dengan penampilan baru, di mana tidak lagi bertudung dan mempunyai rambut berwarna terang.

image is not available 2025-09-23 13:12:20

Putri Dahlia Buka Tudung, Datuk Nora Ariffin Beri Respon Terhadap Kecaman - "Hidayah Milik Allah"

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved