“Kita tak boleh puaskan hati semua orang…”- Nurul Izzah terus berjuang, pilih laluan masyarakat Madani

LocalPolitics
14 Aug 2026 • 4:07 PM MYT
Oh My Media
Oh My Media

A digital platform emphasizing quality content and inspirational stories.

Timbalan Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar menegaskan beliau memilih untuk terus berjuang, namun tidak lagi secara terus dalam parti sebaliknya menerusi laluan masyarakat Madani.

Nurul Izzah turut menzahirkan penghargaan kepada semua anggota parti yang memberikan sokongan dan kata-kata semangat kepadanya, terutama ketika berdepan saat yang mencabar.

“Terima kasih kepada semua anggota yang menghantar semangat, kata-kata yang menyejukkan hati walau dalam saat yang paling mencabar sekalipun.
“Kebaikan sebegitu saya percaya hanya ALLAH SWT yang mampu membalasnya.
“Semoga ALLAH SWT memberkati, melindungi parti keramat ini. Semoga ALLAH SWT memberkati dan melindungi Malaysia tanah air kita,” katanya.

Image from: “Kita tak boleh puaskan hati semua orang…”- Nurul Izzah terus berjuang, pilih laluan masyarakat Madani

Beliau berkata demikian ketika berucap pada perasmian bersama Kongres Nasional Wanita dan Angkatan Muda Keadilan (AMK) 2026 di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), di sini pada Jumaat.

Image from: “Kita tak boleh puaskan hati semua orang…”- Nurul Izzah terus berjuang, pilih laluan masyarakat Madani

Artikel lain: MPP PKR tolak perletakan jawatan Nurul Izzah, beri ruang urus hal peribadi & teruskan PhD – Fahmi

Dalam pada itu, Nurul Izzah berpesan kepada rakan seperjuangan bahawa apa sahaja keputusan yang dibuat tidak mungkin dapat memuaskan hati semua pihak.

Image from: “Kita tak boleh puaskan hati semua orang…”- Nurul Izzah terus berjuang, pilih laluan masyarakat Madani

“Bagi sesetengah orang, mereka tidak dapat menerima saya kalah pada 2022. Dan bagi sesetengah orang pula, mereka tidak dapat menerima saya menang pada 2025. Manakala bagi yang lain, mereka tidak dapat menerima hakikat bahawa saya meninggalkan jawatan pada 2026.
“Kita tidak boleh memuaskan hati semua orang, tetapi kita hanya boleh kekal jujur kepada diri sendiri,” katanya lagi.

Sumber: Sinar Harian (Norafiza Jaafar)

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved