Wanita lemas ketika suami tinggalkan kolam untuk jawab telefon

25 Oct 2026 • 11:42 AM MYT
Kosmo Online
Kosmo Online

Hub berita berintegriti dan sensasi dalam dan luar negara.

Image from: Wanita lemas ketika suami tinggalkan kolam untuk jawab telefon

GEORGE TOWN-Seorang wanita warga asing ditemukan lemas ketika menjalani terapi akuatik bersama suaminya di sebuah kolam renang kondominium di Tanjung Bungah di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.20 petang itu, mangsa berusia 57 tahun dipercayai terjatuh daripada pelampung sebelum ditemukan tenggelam di dalam kolam renang berkenaan.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Abdul Rozak Muhammad berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian berlaku pada pukul 6.10 petang.

Menurutnya, siasatan mendapati suami mangsa meninggalkan wanita itu selama kira-kira lima minit untuk menjawab panggilan telefon daripada seorang rakannya.

“Apabila kembali ke kolam renang, suami mangsa mendapati isterinya telah tenggelam dan disyaki terjatuh daripada pelampung.

“Suami mangsa kemudian terjun ke dalam kolam untuk mengangkat isterinya ke tebing sebelum memberikan bantuan pernafasan kecemasan (CPR),” katanya di sini.

Bagaimanapun jelasnya, petugas ambulans mengesahkan mangsa meninggal dunia di lokasi kejadian pada pukul 5.49 petang.

“Mayat si mati telah dihantar ke Jabatan Forensik, Hospital Pulau Pinang untuk dibedah siasat bagi menentukan punca kematian.

“Hasil siasatan awal pihak polis mendapati tiada unsur jenayah di dalam kejadian ini. Sehubungan dengan itu, satu Laporan Mati Mengejut (LMM) dibuka bagi siasatan lanjut,” tambahnya. -KOSMO! ONLINE

The post Wanita lemas ketika suami tinggalkan kolam untuk jawab telefon appeared first on Kosmo Online.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved