Wanita UMNO perlu gerak gelombang biru

LocalPolitics
10 Sep 2026 • 7:30 PM MYT
Utusan Online
Utusan Online

Berita terkini, tepat dan dipercayai daripada Utusan Malaysia

Image from: Wanita UMNO perlu gerak gelombang biru

KUALA LUMPUR: Wanita UMNO perlu memastikan gelombang biru tidak terhenti begitu sahaja selepas kemenangan Barisan Nasional (BN) di Pilihan Raya Negeri (PRN) di Johor dan Negeri Sembilan.

Ketuanya, Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad berkata, gelombang itu dilihat semakin jelas susulan sokongan rakyat terhadap BN sekaligus, parti itu perlu mengatur strategi bagi memastikan kemenangan pada Pilihan Raya Umum (PRU)-16.

“Kita mesti pulang dengan semangat yang lebih besar dan jiwa kita mesti menang kerana kita dah nampak gelomban biru, jadi tugas kita nak memastikan ia tidak terhenti dan perlu dibawa di Melaka untuk dibesarkan dan dikuatkan.

“Jadi bila gelombang biru semakin kuat kepercayaannya, ini bermakna semakin besar kemenangan buat BN,” katanya ketika menggulung ucapan dasar Ketua Wanita UMNO pada Perhimpunan Agung Wanita UMNO di Pusat Dagangan Dunia (WTC), hari ini.

Menurut Noraini, kekuatan yang dibawa di Melaka itu pula perlu diteruskan pada PRU16 akan datang.

“Kita tidak boleh tunggu untuk menggerakkan gelombang ini, kita perlu bawa balik semangat dan keyakinan terhadap cawangan, kuatkan Pusat Daerah Mengundi (PDM) dan ada sesetengah PDM yang sudah kuat.

“Oleh itu, kita perlu yakinkan parti, bila tiba masanya kita turun PRN, kita akan turun dengan tekad bahawa apa yang berlaku di Melaka tidak akan terhenti di Melaka.

“Kerana keputusan seterusnya akan beri kesan kepada PRU akan datang,” katanya. 

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved