“I will delete everything” – Rebecca Terima Teguran ‘Abang Long’, Padam Video Pergaduhan Keluarga

Entertainment
21 Apr 2025 • 10:34 AM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Dua tiga hari ini, kecoh berkenaan pertelagahan keluarga di antara Datin Rebecca Nur Al-Islam dan Datin Shahida yang mana video mengenai isu ini telah dimuat naik Rebecca di Instagram hingga mencetus kritikan netizen.

Dalam video tersebut, Rebecca memberi penjelasan dengan mendakwa dirinya diserang oleh seorang individu yang digelar ‘makcik b*doh’ dipercayai merujuk kepada Shahida.

image is not available

“Demi menghormati abang yang saya sayangi”

Namun setelah isu menjadi kecoh, Rebecca telah memuat naik satu hantaran di Thread memaklumkan yang dia mengambil pendekatan untuk memadamkan semua hantaran yang dimuat naiknya berkaitan isu tersebut.

Perkara itu dilakukan selepas dia katanya telah menerima nasihat dan teguran daripada ‘Abang Long’ yang juga suami kepada usahawan terkenal, Bonda Rozita.

image is not available

Terima kasih Abang Long untuk nasihat pada malam ini. Demi menghormati Abang Long saya, saya terima segala teguran, nasihat dan seperti biasa kasih sayang dan kata-kata positif yang dicurahkan pada malam ini.

“Love you Along, adik sayang Along sangat-sangat. Kita semua sekeluarga sentiasa mendoakan Along sentiasa sihat dan bahagia sentiasa bersama isteri dan anak-anak tercinta.

“Saya akan delete segala-galanya. Blood is thicker than water,” tulis Rebecca.

Terdahulu, Bonda Rozita juga ada memuat naik hantaran memuji menantunya, Shahida setelah isu panas meletus di antara Shahida dan adik iparnya, Rebecca.

Menurut Bonda Rozita, Shahida adalah menantu terbaik dan dia juga sudah menganggap wanita itu sebagai sahabat baiknya.

image is not available

Apa-apapun syukurlah isu ini sudah selesai. Harap tiadalah yang mengapi-apikan mereka dan moga hubungan keluarga ini kekal utuh.

Sumber: Thread

Sumber:

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.