Mayat wanita ditemukan terapung di Sungai Kuantan

2 Nov 2026 • 7:23 AM MYT
The Sun Daily
The Sun Daily

For the latest news and features from Malaysia and the rest of the world.

Image from: Mayat wanita ditemukan terapung di Sungai Kuantan

Mayat wanita tanpa identiti ditemukan terapung dan tersangkut pada tali pelampung pukat di Sungai Kuantan dekat Jalan Besar.

KUANTAN: Mayat wanita tanpa identiti ditemukan terapung dan tersangkut pada tali pelampung pukat di Sungai Kuantan dekat Jalan Besar di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Ashari Abu Samah berkata pihaknya menerima maklumat mengenai penemuan itu daripada orang awam pada 12.38 tengah hari.

“Wanita dianggarkan berusia 30-an itu ditemukan meninggal dunia dalam keadaan terapung dengan berbaju merah dan memakai seluar pendek putih bercorak hitam,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata pemeriksaan pada mayat itu menemukan kesan calar berdarah pada dahi namun tiada kecederaan lain yang boleh dikaitkan dengan unsur jenayah.

Ashari berkata mayat dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan di sini untuk bedah siasat dan setakat ini kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. 

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved